Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno

Slovenci poduprli ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora

'20.03.2010., Brdo kod Kranja, Slovenija - Medjunarodni summit Zajednicki za Europsku uniju: Doprinos zapadnog Balkana europskoj buducnosti. Domacini sastanka bila je Predsjednica Vlade Republike Hrva
'Goran Stanzl/PIXSELL'
20.03.2013.
u 12:11

Ratifikaciju je poduprlo svih 15 nazočnih članova odbora koji su dali zeleno svjetlo našem pristupnom ugovoru

Vanjskopolitički odbor slovenskog parlamenta u srijedu ujutro jednoglasno je sa 15 glasova potvrdio ugovor te dao preporuku parlamentu da ratificira hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom, čime je službeno počeo postupak ratifikacije u susjednoj državi.

– Danas je sretan dan. Hrvatska je diplomatskom notom obavijestila Sloveniju o ratifikaciji memoranduma o pitanju Ljubljanske banke koji su u Mokricama 11. ožujka potpisali premijeri Hrvatske i Slovenije te koji je međunarodno pravno stupio na snagu 19. ožujka – kazao je na početku sjednice Karl Erjevec, bivši, ali i kandidat za novog ministra vanjskih poslova u vladi Alenke Bratušek. Stoga su ispunjeni svi uvjeti da Slovenija ratificira hrvatski pristupni ugovor – istaknuo je Erjavec.

Svi članovi odbora izrazili su nadu da će postupak ratifikacije u parlamentu biti gotov do kraja mjeseca.

>>Ratifikacija će biti dovršena krajem ožujka ili početkom travnja

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar ivo587
ivo587
14:35 20.03.2013.

Danas je sretan dan moš mislit, možda je sretan za one koji će primat 8000 era plaću. za ostatak znači još lošiji život. Pogledajmo slovence, nisu se nigdje makli od kad su ušli osim šta propadaju ko i mi.

OJ
Ojhaa
14:06 20.03.2013.

eh, ako ne bi ratificirali, opet bi vam bilo krivo.... nikad vi zadovoljni.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
14:42 20.03.2013.

hebate jesu brzi,ahahhahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije